A Német Labdarúgó Liga (DFL) vezető testületének tisztviselői a napokban közölték a klubokkal, hogy négy ajánlatot kaptak az új egység 12,5 százalékos részesedésére, amelyek 1,75 és 1,85 milliárd euró között mozogtak. Az ajánlattevők feltétele, hogy a vállalkozás 20 éven keresztül a német élvonalbeli profi labdarúgócsapatok hazai és nemzetközi közvetítési jogaiból származó bevételeiből részesüljenek – számolt be róla a Bloomberg.

Az Advent International, a Blackstone, a CVC Capital Partners és az EQT AB versengett az üzletért. A DFL egy ötödik ajánlatot is kapott a KKR & Co-tól, amelyet viszont túl alacsonynak ítéltek.

Kép: Facebook

A liga arra törekszik, hogy az ajánlati árat 2 milliárd euró körüli összegen tartsa. Ezt az összeget csak akkor tudják elérni, ha 25 éves szerződést kötnek, de a DFL jelezte, hogy a 20 éves szerződést részesítik előnyben. Az egyeztetések jelenleg is folynak, és nem világos, hogy a német klubok végül elfogadják-e az egyik magántőke-befektetési társasággal kötött üzletet. 

A 36 Bundesliga-csapat május 24-én szavaz arról, hogy folytassák-e a tranzakciót. A DFL és a felvásárló cégek képviselői egyelőre nem kívántak nyilatkozni.