Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Európa legliberálisabb bevándorlási törvényét fogadhatja el szerdán a német kormány – idézi Robert Habeck német gazdasági minisztert a Bloomberg.

Habeck a részleteket a szerdai kabinetülést követően tárja a nyilvánosság elé, a belügyért, az oktatásért és munkaügyért felelős miniszterekkel együtt.

Németország az új szabályozással elsősorban a szakképzett munkaerő beáramlását szeretné megkönnyíteni az Európai Unión kívüli országokból, hogy így enyhítsék a komoly munkaerőhiányt. A Bloomberg információi szerint az újítások értelmében azok a nem uniós állampolgárok, akik már aláírták a szerződést egy németországi munkaadóval, azonnal elkezdhetnek dolgozni, nem gördítenek bürokratikus akadályokat eléjük.

Az Olaf Scholz vezette kabinet a fiatalabb bevándorlók számára is megkönnyítheti, hogy németországi képzésre jelentkezzenek, majd egy átlátható, bürokratikus elemektől mentes program keretében segítsék, hogy munkalehetőséghez jussanak.

A szociáldemokratákból (SPD), a Zöldekből és a liberálisokból (FDP) álló kormányzó koalíció évi 400 ezer szakképzet munkavállalót szeretne az országba csábítani. A müncheni székhelyű Ifo Gazdaságkutató Intézet augusztusban publikált felmérése szerint a cégek felének meggyűlik a baja az üres pozíciók feltöltésével.