Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Anadolu török állami hírügynökség beszámolója szerint Erdogan egy ifjúsági rendezvényen mondta ezt - írja az Index az MTI-re hivatkozva.

"Most már napi szinten ki vagyok téve az antiszemita zsarnok Erdogan +trollkodásának+" - mondta Netanjahu egy keresztény katonákkal vasárnap tartott találkozón Tel-Avivban.

"Ő (Erdogan) megszállott Izraellel szemben. Ő (Erdogan) aztán tudja, hogy mi az az erkölcsös hadsereg és a valódi demokrácia, szemben a (török) hadsereggel, amely nőket és gyerekeket mészárol le kurd falvakban, és szemben az állammal, amely, sajnálatomra, napról napra egyre diktatórikusabbá válik" - fogalmazott az izraeli kormányfő.

A török államfő azzal vádolta a nap folyamán Netanjahut, hogy "állami terrort folytat". "Netanjahu, zsarnok vagy. Te vagy az állami terror vezetője" - mondta híveinek Isztambulban Erdogan, aki azzal vádolta Izraelt, hogy "ártatlan férfiak, nők és gyerekek tízezreit gyilkolja Palesztinában".

Netanjahu korábban a Twitteren reagált Erdogan szombaton elhangzott kijelentéseire, "Észak-Ciprus megszállójának" nevezve őt, akinek - mint az izraeli miniszterelnök fogalmazott - "hadserege nőket és gyerekeket mészárol le kurd falvakban, Törökországon belül és kívül".

A szópárbajba beszállt Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter is, aki Twitter-profilján "a modern idők hidegvérű gyilkosának" nevezte Netanjahut.

A Törökország és Izrael közötti kapcsolatokat számos ügy terheli, köztük az Izraelben idén júliusban elfogadott nemzetállam-törvény, amely a zsidó nép nemzeti otthonaként határozza meg Izraelt, és az arab nyelvnek hivatalos helyett különleges státust ad.

Törökország rendíthetetlen bírálója Izrael palesztinokhoz viszonyuló politikájának, és régóta kampányol azért, hogy Izrael vessen véget a Gázai övezettel szemben bevezetett blokádnak.