"Az ankarai nagykövetségünk és az isztambuli főkonzulátusunk folyamatosan kapcsolatban áll a török külügyminisztériummal, valamint az országos, illetve helyi rendőri szervekkel, emellett az illetékes konzuljaink a nap 24 órájában készek fogadni a segítségre szoruló magyarok megkereséseit" - mondta.

Eddig három magyar állampolgár kereste fel a konzuli szolgálatot, ők turistaként tartózkodnak a városban és a robbanás helyszínétől mindössze 40 méterre található hotelben tartózkodnak.

Közölte, "folyamatosan tartjuk velük a kapcsolatot, valamennyien jól vannak, nem esett bántódásuk és az eredeti terveiknek megfelelően a napokban elhagyják Törökországot".

A magyar képviseletek a továbbiakban is szorosan nyomon követik az eseményeket, a konzuli szolgálat pedig szükség esetén kész minden lehetséges segítséget megadni. Az Isztambulban tartózkodó magyarok a nap 24 órájában segítséget tudnak kérni a következő zöldszámon:

00 36 8036 8036.

Vasárnap délután robbanás történt Isztambul népszerű bevásárlóutcájában, kollégánk Rácz Gergő 20 perccel korábban az incidens helyszínén járt. Azt mondta, a rendőség mindent lezárt, nem engednek senkit a helyszín közelébe, eddigi információk szerint az incidensnek 6 halottja és több mint 50 sérültje van.