Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Líbiában hivatalos vizsgálat indult annak kiderítésére, miért késnek az orosz Szputnyik V koronavírus-oltás szállításai - vette át a helyi média jelentéseit a Moscow Times. A polgárháború szaggatta országban az a kormány, amelyet az ENSZ támogat kíváncsi, mi akadályozza az ellátást, ugyanis ez a körülmény aláássa oltási tervének végrehajtását.

Líbia áprilisban kapta az első szállítmányt a Szputnyikból Oroszországból, a második júliusban érkezett. Ennek ellenére jelentős, félmilliós hiány mutatkozik a második dózisból. Az orosz állami vagyonalap (RDIF), amelyet az orosz kormány megbízott a vakcina világszintű forgalmazásának és külföldi gyártásának megszervezésével, nem kommentálta a Líbiában kialakult helyzetet.

A Szputnyit V az egyetlen olyan kétdózisú oltás, amelynek első és második adagja különbözik egymástól. Bár szakértők szerint ez javítja a hatékonyságát, a gyártást megnehezíti ez a körülmény, mert két teljesen elkülönült helyszínen kell megszervezni. Az orosz gyártóknak gondjaik voltak a második dózis előállításával. Líbia Argentína után a második ország, amelyről kiderül, hogy hiány mutatkozik az orosz oltásból.