A brüsszeli szóvivő hangsúlyozta, hogy Spanyolország és Olaszország is megteszi a szükséges lépéseket a költségvetési helyzet javítása érdekében.

"Teljesen biztosak vagyunk benne, hogy a spanyol hatóságok valamennyi szükséges intézkedést meghozzák. A mentőcsomag kérdése nincsen az asztalon. Olaszország helyzete nagyon hasonló - mondta.

A szóvivő tájékoztatása szerint arra utaló jel sincsen, hogy ezek az országok ne vennének részt a Görögországnak nyújtott mentőcsomag újabb részletének kifizetésében. Az euróövezeti államok összesen 5,8 milliárd eurót, míg a Nemzetközi Valutaalap (IMF) 2,2 milliárd eurót utalnak szeptember közepén Athénnek.

Hughes szerint egy esetleges ciprusi mentőcsomag terve sincsen napirenden. Hétfőn az egyik legnagyobb ciprusi bank, a Bank of Cyprus hívta fel a figyelmet, hogy a szigetországot az a veszély fenyegeti, hogy hamarosan az Európai Unió támogatási mechanizmusához kell fordulnia mentőcsomagért, ami rontaná az ország pénzügyi központként élvezett nemzetközi hírnevét. A bizottsági szóvivő kiemelte, hogy az ország egyik legnagyobb problémája a ciprusi bankok görög államadósságnak való magas kitettsége.