Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Megszigorítja a külföldre távozó adózókra vonatkozó törvényeket Norvégia, miután elkezdtek kiszivárogni a milliárdosok az országból – írja a Bloomberg.

A kormányzó Centrum és Munkáspárt abban állapodott meg a nekik külső parlamenti segítséget biztosító Szocialista Baloldallal, hogy eltörlik a részvények és más vagyontárgyak nem realizált nyereségére kivetett kilépési adó ötéves határidejét, és a szabályokat azonnali hatállyal kiterjesztik a külföldön élő közeli családtagok részére történő részvényátruházásra.

A norvég kabinet már a tavalyi hatalomra kerülése óta növeli a leggazdagabbakra kivetett adóterheket, az érintettek pedig menekülőre fogták.

Jelentős mértékben megugrott a kivándorlási tanácsot kérő tehetős emberek száma. Aggasztó azon milliárdosok száma, akik az elvándorláson gondolkodnak, és egyre nő azok száma, akik már meg is tették ezt

- nyilatkozta Bettina Banoun, a Wiersholm ügyvédi iroda jogásza.

Az olimpikon és világbajnok sífutó Bjorn Daehlie például a 2021-es kormányváltáskor költözött el, de Norvégia negyedik leggazdagabb embere, Kjell Inge Rokke is szeptemberben választotta új lakóhelyéül a svájci Luganót.