Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Novák Katalin és férje kapott meghívást a múlt hét csütörtökön, 96 éves korában elhunyt II. Erzsébet brit királynő szeptember 19-i temetésére, a köztársasági elnök részt vesz majd az eseményen. Azt azonban még nem tudni, hogy mekkora küldöttséggel érkeznek, illetve hogy Orbán Viktor is kapott-e meghívást az eseményre - írta a Telex.hu.

A temetési szertartást a Westminster-palotával szomszédos Westminster-apátságban tartják majd. Itt vannak eltemetve a brit történelem olyan nagyjai, mint Hitvalló Eduárd, Isaac Newton, Charles Darwin, Stephen Hawking vagy éppen Laurence Olivier, illetve itt házasodott meg és itt koronázták meg a királynőt.

A 18. század óta nem rendeztek itt temetési szertartást brit uralkodónak.

A királyi család tagjai közül utoljára Erzsébet anyakirálynét temették el itt. A temetési szertartásra a világ minden tájáról érkeznek majd államfők, és ott lesznek a korábbi brit miniszterelnökök, valamint más meghatározó brit politikusok is a királyi család tagjain kívül. A Westminster-palotából a Westminster-apátságba vezető, nagyjából 200 méteres távon haditengerészek húzzák majd a koporsót, mely egy ágyútalpra lesz helyezve. A menetet az új király és a királyi család legfontosabb tagjai kísérik majd. A gyászszertartást David Hoyle westminsteri prépost és Justin Welby, Canterbury érseke vezeti majd.

A szertartás után a koporsót gyalogos menettel a londoni Hyde Parknál található Wellington-diadalívhez kísérik, ahol halottaskocsira rakják, és Windsorba szállítják. II. Erzsébet királynőt itt, a Szent György-kápolnában helyezik majd végső nyugalomra.