Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Eddig nagyon kevesen érdeklődtek az amerikai gyártmányú Novavax vakcinákról a német háziorvosoknál, ezért kérdéses, hogy képes lesz-e felturbózni az oltási kampányt - véli Ulrich Weigeldt a Német Háziorvosok Szövetségének elnöke. 

Azokat, akiket eddig nem oltattak be, természetesen szintén nagyon nehéz meggyőzni egy olyan új technológián alapuló vakcináról, amelyhez sokan szkeptikusan állnak.

"Nyilvánvaló, hogy ezeknek az embereknek másfajta megközelítésre van szükségük" - mondta Weigeldt a Kuriernak. Az elnök tapasztalata egybeesik az ausztriai adatokkal: a hét elejéig Felső-Ausztriában mindössze 6, Tirolban pedig 2 adagot használtak fel a Novavaxból.

A tavaly júniusban az Egyesült Államokban végzett klinikai vizsgálatok azt mutatták, hogy a Novavax 90 százalékban hatékony volt többféle koronavírus-változat, köztük a delta ellen, de az omikronnal szemben is hatásos. A társaság az idei év első negyedévétől kezdődően akár 100 millió adag Covid19-oltóanyagot tud majd szállítani az EU-ba. 

A vakcina tisztított fehérjét tartalmaz, amely antitesteket és sejtes immunitást hoz létre. Kétadagos, a beadások között 3 hétnek kell eltelnie.