Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lengyelek június első hetében minden helyet lefoglaltak a hazai szállodákban, érdeklődésükkel szabályosan megostromolták az idegenforgalom várait és bástyáit - írta a Business Insider Polska.

A részben még érvényben lévő járványkorlátozások miatt a hotelek csak a szobáik felét adhatják ki. A tulajdonosok június 26-ára várták a szabály feloldását, ám a kormányzati ígéret ellenére ez nem történt meg. Eközben számos hotelberuházást későbbre halasztottak, vagy gyorsan áttervezték lakásokra, például Wroclaw, Krakkó és Katowice központjában.

A nyár eleji roham mutatja, hogy a lengyelek nem mondanak le a vakációról, dacára annak, hogy még tart a járvány. Ugyanakkor elsősorban a hazai területeket választják - adta hírül a  Rzeczpospolita. Ez derül ki a lengyelek adósságait vizsgáló intézet jelentéséből, amely a lengyelek turisztikai szokásait vizsgálta a járvány alatt.

Az emberek 62 százaléka tervez nyaralást, háromnegyedük saját országukban. Sok cég számára ez megmentés lehet, mert a járvány kitörése óta a turisztikai ágazat eladósodása 30 százalékkal nőtt. A Lengyelországban vakációzók több mint egyharmada azzal érvel, hogy ennek könnyű a megszervezése. Egynegyedük szerint ez biztonságosabb is, mint a külföldi utazás, emellett támogatni akarják a hazai turisztikai szektort.

Erre ösztönöz a munkavállalói turisztikai bónusz is, amellyel sok helyen lehet fizetni. Csaknem 1,8 millió bónuszt adtak ki a cégek, ennek értéke 440 millió zloty (több mint 35 milliárd forint, több mint egy nemzeti színház ára). A lengyelek a nagyon vágyott vakáció alatt nem szándékoznak takarékoskodni. A legtöbben egy személyre az idén 1-3 ezer zloty (80-240 ezer forint) kiadást szánnak.