Sikeres negyedévről jelentett az a három amerikai bank, amely a mai napon ismertette eredményeit.

A Citigoup adózott eredménye az ötszörösével, a Bank of America nyeresége mintegy a háromszorosával nőtt, a Wells Fargo pedig nyereséges lett az egy évvel korábbi veszteség után. Mindhárom pénzintézet eredménye felülmúlta az elemzők által vártat. A negyedéves eredményjavuláshoz lényegesen hozzájárult, hogy a bankok jelentősen csökkentették a rossz hitelekre félretett tartalékösszegeket.

A Citigroup azt közölte, hogy az adózott eredménye 6,2 milliárd dollár, részvényenként 2,85 dollár lett a tavalyi második negyedévi 1,1 milliárd dollár, részvényarányosan 38 cent nyereség után. Elemzők a június végével záródott negyedévre kisebb, 1,97 dollár nyereségre számítottak részvényenként. A bank azt közölte, hogy 2,4 milliárd dollárnyi rossz hitelekre félretett tartalékösszeget szabadított fel a negyedévben.

A Bank of America negyedéves nyeresége 3,28 milliárd dollárról, részvényenként 37 centről 8,96 milliárd dollárra, részvényenként 1,03 dollárra ugrott. Az elemzői várakozások átlagában kisebb, 77 cent részvényarányos nyereség szerepelt. A felszabadított tartalékösszeg 2,2 milliárd dollár volt.

A Wells Fargo 6,04 milliárd dollár, részvényenként 1,38 dollár nyereségről jelentett az idei második negyedévről, miután egy éve 3,85 milliárd dollár, részvényenként 1,01 dollár volt a vesztesége. Szakértők kisebb, 98 cent részvényarányos nyereséggel számoltak. A bank 1,6 milliárd dollárnyi tartalékösszeget szabadított fel.