A németországi Észak-Rajna-Vesztfáliában több mint 22 ezer katasztrófavédelmi szakember dolgozik a túlélők utáni kutatásban és a romok eltakarításában. Rajna-vidék-Pfalzban is folyik az eltűnt személyek keresése. A német hadsereg, a Bundeswehr katonái is részt vesznek a munkálatokban, az utak járhatóvá tételében – írja a Süddeutsche Zeitungra hivatkozva a Telex.

A szombat reggeli hivatalos adatok szerint Rajna-vidék-Pfalzban legalább 90, Észak-Rajna-Vesztfáliában pedig legalább 43 áldozata van eddig a katasztrófának. Frank-Walter Steinmeier államelnök összefogásra szólította fel a német társadalmat.

Belgiumban eddig 24 ember vesztette életét az áradások miatt. „Sajnos arra kell számítanunk, hogy ez a szám az elkövetkező órákban és napokban emelkedni fog” – jelentette be a belga Nemzeti Válságközpont. A legsúlyosabban Liège tartomány érintett.

A belga-holland határon, Limburg tartománybeli Maaseik város közelében lévő gát kitartott az áradásnak, így nem lett még nagyobb a katasztrófa - írta a Telex.