A felmérést a Bild am Sonntag német lap megbízásából készítette az Emnid közvélemény-kutató. Azt szerették volna megtudni, melyek a legfontosabb megoldandó kérdések Németországban - írja az MTI nyomán a Világgazdaság.

Az időskori szegénységet a válaszadók 79 százaléka gondolta súlyos problémának, 76 százalék szerint a második nagyon fontos kérdés, hogy minden gyerek azonos esélyekkel indulhasson az oktatásban.
74 százalék az egészségbiztosítás javítását emelte ki fontos ügyként.

QP | Quality Placement

A húszas listán a "dobogó" alatt, negyedik helyre a megfizethető lakhatás került 69 százalékkal, és ötödik legfontosabb kérdés a bűnözés elleni fellépés, 65 százalék tartja fontosnak a terrorizmus elleni fellépést. Az emberek többsége választotta még a környezet- és klímavédelmet (61 százalék), hogy többet kell tenni a gyerekekért és a családokért (59 százalék), hogy fel kell lépni a munkanélküliség ellen (54 százalék), és a válaszadók ugyanekkora aránya tartja nagyon vagy különösen fontosnak a javak igazságosabb elosztását.

A fontos ügyek alsó felébe került, az emberek 40 százalékának értékelése alapján az adóterhek és az állami elvonás szintjének csökkentése, amelyet a fogyasztóvédelem megerősítése követ. Ez után került a listára a bevándorlás korlátozása, amely 38 százalék szerint különösen vagy nagyon fontos.

A kép forrása: Shutterstock.