A Rolling Stone olyan dokumentumokra hivatkozva állította ezt, amelyeket az információszabadságról rendelkező törvényre hivatkozva kapott meg kormányzattól. Amennyiben az információk igaznak bizonyulnak, alapjaiban rendülhet meg az az imázs, amelyet Romney-ról mint az amerikai gazdaság talpra állítására legalkalmasabb üzletemberről kialakítottak. A volt massachusettsi kormányzó számtalan alkalommal ostorozta a demokrata Barack Obama elnök kormányzata által folyósított gazdaságélénkítő segélyeket.

A lap, amelynek nyomtatott kiadásában csak szeptember 13-án jelenik meg teljes terjedelmében Tim Dickinson cikke, az információ közlését a tampai republikánus konvenció záró felvonásához időzítette, ahhoz a naphoz, amelyen Romney elmondja "élete beszédét", s elfogadja pártjának elnökjelöltségét.

A Rolling Stone úgy tudja, hogy a Bain & Co. - amelynek pedig abból kellett volna megélnie, hogy más vállalatok vezetésének ad gazdasági tanácsokat - 1991-re a csőd szélén állt, és gyakorlatilag teljesen elértéktelenedett. A lap szerint Mitt Romney legkevesebb 10 millió dollárnyi segélyt - adósság-elengedést - préselt ki az adófizetők pénzéből fenntartott Szövetségi Letétbiztosítási Társaságból (FDIC).

A lap értesülése szerint Romney épp azzal mentette meg a céget a krachtól, hogy csődre játszott. Ezzel a Bain csaknem ezer, szerte a világon dolgozó alkalmazottja mellett pórul jártak volna a cég hitelezői, köztük az FDIC is. Romney úgy tudta megkötni a letétbiztosítóval az annak érdekeivel ellentétes cégmentő ügyletet, hogy annak egyik hitelelbírálóját a Bain igazgatótanácsának tagjává tette meg, az FDIC elnöke pedig történetesen az a Bill Seidman volt, aki az apja, George W. Romney kampányának pénzügyeit intézte, amikor az 1968-ban megpályázta az Egyesült Államok elnökségét.

A Rolling Stone úgy tudja, hogy Romney, miközben segélyért folyamodott, tudatosan busás bónuszokat osztott szét a cég vezetői között, hogy a hitelezőknek gyakorlatilag semmi se maradjon, és ezzel lépéskényszerbe hozza őket.

Életrajza szerint Mitt Romney 1977-től dolgozott a Bain & Company tanácsadó cégnél, amelynek később vezérigazgatója lett. 1984-ben társalapítója lett a Bain Capitalnek, az Egyesült Államok egyik legsikeresebb tőkebefektetési cégének. A San Franciscó-i székhelyű, liberális Rolling Stone magazin a zene és a populáris kultúra mellett a gazdaság és a politika kérdéseivel is foglalkozik. A gazdasági recesszió idején élesen bíráló cikkeket jelentett meg a pénzintézetekről, különösen a Goldman Sachsról. 2012 nyarán interjút közölt Stanley McChrystal tábornokkal, az Afganisztánban harcoló amerikai csapatok parancsnokával, aki bírálatokat fogalmazott meg Joe Biden alelnökkel és Barack Obama elnök környezetével kapcsolatban. A tábornok rövid időre rá lemondott posztjáról.