Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A törvények értelmében a konkrét összegeket nem kötelesek felfedni, beérhetik azzal, hogy nagy vonalakban közlik bevételeiket.

Obama pénzének nagy része az életrajzi könyve, a Dreams From My Father, valamint annak a gyerekkönyvváltozata után kapott tiszteletdíjakból származik. Az elnöknek 2011-ben 100 ezer és 1 millió dollár közötti bevétele volt a könyvekből, jóval kevesebb, mint egy évvel ezelőtt, amikor 1 millió és 5 millió dollár között becsülték a kapott tiszteletdíjakat. A család vagyonbevallásából az is kiderült, hogy Obama körülbelül 500 ezer - 1 millió dollárt egy olyan pénzintézetnél, a JP Morgan Chase Banknál vezetett számlán tart, amely a héten egy jelentős veszteség miatt a címlapokra került.

Az elnöki családnak hitele is van: chicagói otthonukra egy 30 éves lejáratú, 500 ezer - 1 millió dollár értékű jelzálogot vettek fel, 5,6 százalékos kamatlábbal.

Érdekesség, hogy Joe Biden alelnök - akinek szintén nyilatkoznia kellett a vagyonáról - jobb feltételekkel alkudott ki jelzáloghitelt, ő csak 4,6 százalék kamatot fizet.

Az elnöknek - valamint más magas beosztású állami tisztségviselőknek - az 1978-ban hozott kormányetikai határozat értelmében kell nyilvánosságra hoznia a vagyoni helyzetét.