Vasárnap az Opera nevű óceánjáró éppen a Giudecca csatornába érkezett meg, amikor technikai problémák miatt irányíthatatlanná vált, és a hatalmas hajó a Michelangelo nevű turistahajónak ütközve berombolt a velencei kikötőbe. A baleset következtében a helyi hatóságok szerint négy ember megsérült - derül ki a portál cikkéből.

A 275 méter hosszú Operán 2679 ember utazott. A France24 szerint a balesetet az okozhatta, hogy elszakadtak a kötelek, amivel a vontatóhajók az óceánjárót behúzták.

Az Index úgy tudja, 130-an tartózkodtak a turistahajó fedélzetén, többen vízbe estek, a balesetről készült videókon pedig látszik, ahogyan a parton többen menekülőre fogták. A Corriere della Sera című lap alapján a portál azt írja, az ütközés előtt a legénység motorhibát jelzett. Az olasz lapok szerint legalább öten megsérültek a balesetben, volt, akit kórházba kellett szállítani további vizsgálatokra.

Az M1 déli Híradója szerint a hétvége miatt most különösen sokan tartózkodtak a vízen, de a velencei polgármester azonnal leállította a hajóforgalmat a város területén. Az ügyben hivatalos vizsgálat indul, és lehet, hogy a jövőben kitiltják majd a nagy luxushajókat Velencéből.