Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

 Az OECD-ben emelkedett a munkanélküliség augusztusban. A szervezet frissen közzétett jelentése arra is rámutat, hogy az érintett országok 80 százalékában már a pandémia előtti szinten vagy annak közelébe jutott a munkanélküliség.

Az OECD-országokban augusztusban először nőtt a munkanélküliek száma tavaly április óta, a júliusi 32,8 millióról 33,2 millióra. A nők és a férfiak munkanélkülisége augusztusban nem változott júliushoz képest, 5,1 százalék, illetve 4,7 százalék maradt. A fiatalok (15 és 24 év közöttiek) munkanélküliségi rátája 10,3 százalékról 10,6 százalékra nőtt, az idősebb generáció (25 év felettiek) körében 4,1 százalékról 4,2 százalékra emelkedett.

Júliushoz képest nem változott, az eurózónában 6,6 százalék, az Európai Unióban pedig 6 százalék maradt augusztusban a munkanélküliség. Az Egyesült Államokban a ráta a júliusi 3,5 százalékról 3,7 százalékra nőtt, Kanadában pedig 4,9 százalékról 5,4 százalékra ugrott, miközben Japánban a munkanélküliség 2,6 százalékról 2,5 százalékra csökkent.

Az OECD honlapján szereplő adatok szerint Magyarországon 3,5 százalék volt a munkanélküliség augusztusban, ugyanúgy mint júliusban.