Az ERM az Európa-szerte leginkább nagy tengeri szélerőműves infrastruktúra fejlesztésekből ismert Principle Powert választotta a skóciai Aberdeen partjainál arra a "mutatványra", hogy egy 10 MW-os Wind-to-Hydrogen demoprojekt tervezésével és fejlesztésével bizonyítsák: az offshore áram-, és hidrogéntermelés egy platformon is megvalósítható. 

A hírt a Principe Power mellett először a H2 View közölte. A szerződést azután írták alá, hogy az ERM Dolphyn 8,62 millió fontniy támogatást nyert el az Egyesült Királyság kormányától. A Low Carbon Hydrogen Supply 2 Competition olyan alacsony szén-dioxid-kibocsátású hidrogénellátási projektek finanszírozásába száll be, melyek már a tömeggyártás közelébe jutottak, és nagyobb eséllyel "lesz is belőlük valami".

„Az ERM Dolphyn koncepciója moduláris felépítést alkalmaz, amely magában foglalja az elektrolízist és a szélturbinát egy kikötött lebegő félig merülő platformon” – közölte a kaliforniai özpontú Principle Power. A két cég a tervek szerint 2025-re jut el odái, hogy megkezdhetik a kereskedelmi tevékenységet. A koncepciójuk arról szól, hogy a 10 MW teljesítményű áram és hidrogéntermelő platfotm sikeressége esetén nagy mennyiségű zöldhidrogén előállítását tekintik majd a fő céljuknak.  

A kereskedelmi léptékű projekteket (300 MW+) már fejlesztik a Dolhynnál, és azzal számolnak, hogy ezek a kapacitások már 2030 előtt működni fognak. Ezt követően kezdődhet az ilyen infrastruktúra rendszer szintű, gogawatt méretű kiépítse - amit ma az ERM Dolphynnál 4 GW összkapacitásig mertek felskálázni. Ez összességében több mint másfél millió otthon éves energiaszükségletét képes szén-dioxid kibocsátás nélkül biztosítani.