Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hét legfontosabbnak tartott - nem nyilvános - programja a szövetségi kormány és a tartományok szerdai tanácskozása a tartományi kormányfők egyeztető testülete, a miniszterelnöki konferencia keretében. Szóvivőjének tájékoztatása szerint Olaf Scholz videókapcsolat révén vesz majd részt a megbeszélésen.

A téma az első kettő - bő harmincmilliárd eurós - tehercsökkentő csomagot követő újabb, ezúttal 65 milliárd eurós intézkedéscsomag, amely az energia drágulása és az infláció emelkedése miatt a lakosságra és a vállalatokra nehezedő terhek további enyhítését szolgálja. A szövetségi kormány a tervek szerint a tartományokkal közösen finanszírozza a csomagot.

A német kancellár szervezetében első alkalommal mutatták ki a koronavírust, pedig a munkájával járó sűrű kontaktusok, találkozások miatt rendszeresen tesztelik.

A teljes védőoltással és emlékeztető oltással is rendelkező politikust sajtójelentések szerint a hét végén Szaúd-Arábiában és az Egyesült Arab Emírségekben tett látogatása előtt PCR-tesztet készítettek, vasárnapi hazatérése után pedig gyorstesztet. A lelet rendre negatív volt.