Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hétfő éjjel robbanások hallatszottak a Moszkvától 380 kilométerre délnyugatra fekvő nyugat-oroszországi Brjanszk városában, ahol hírek szerint két olajtárolónál  lángolhat - írta a 444.hu elsősorban a közösségi médiában megjelent tudósításokra hivatkozva. A 400 ezres városban, ami durván félúton fekszik Kijev és Moszkva között  hatalmas tűz lángol.

Különböző hírforrások 7 és 25 közé teszik a halottak számát, de ezeket nem erősítették meg. A hivatalos orosz tájékoztatás szerint nem voltak halálos áldozatok és nincs szükség kitelepítésekre - írta a Moscow Times. Az orosz Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma elismerte, hogy a városban kigyulladt egy óriás olajtároló. Sőt, rövid időre egy lángoló katonai létesítményről is kiposztoltak egy videót, amit aztán perceken belül leszedtek.

Az állami televízió jelentése szerint az első létesítmény, amelyben robbanás történt, egy civil üzemanyagraktár volt, amelyben tízezer tonna üzemanyagot tároltak, a második egy katonai, amelyen ötezer tonnát raktároztak. Rob Lee katonai elemző arról posztot a Twitteren, hogy az első robbanást egy Tocska U taktikai ballisztikus rakéta okozhatta, amely elérheti ezt a célpontot, ha az orosz-ukrán határtérségből indítják.

A Brjanszki régió azok között a határterületek között volt, amelyek a kiemelt terrorveszély idejére érvényes szabályozást vezettek be áprilisban. Az orosz hatóságok két hete azzal vádolták az ukrán hadsereget, hogy helikopterekkel támadást intézett egy oroszországi város ellen a régióban tíz kilométerre a határtól.

Update:

Az első jelentések hajnalban egy ilyen létesítmény kigyulladásáról számoltak be, a rendkívüli helyzetek minisztériuma regionális kirendeltségének közleményét idézve. Az Interfax később két tároló, a RIA Novosztyi pedig "egy tároló és egy másik objektum" égéséről számolt be - közölte az MTI orosz forrásokra hivatkozva. A hatóság szerint a tűznek nem volt sérültje, és a lakosság evakuálása nem szükséges. Az oltás megkezdődött, az éjszaka keletkezett tűz okát nem közölték. Alekszandr Basztrikin, az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) elnöke utasítást adott a történtek haladéktalan kivizsgálására és a felelősök megállapítására.

A rendkívüli helyzetek minisztériumának sajtószolgálata közölte, hogy a Transznyeft Brjanszk Druzsba bázis ég. A Transznyefty-Druzsba - a Transznyefty leányvállalata - 3,1 millió köbméteres tartályparkkal rendelkezik, emellett pedig 20 olaj- és 15 olajtermék-szivattyú állomást, 3500 kilométernyi olajvezetéket és 3900 kilométernyi olajtermék-vezetéket üzemeltet. Gyártókapacitásai 11 oroszországi régióban találhatók. Ez a vállalat üzemelteti az Oroszországból Európába tartó Barátság (Druzsba) kőolajvezetéket.