Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A TotalEnergies francia olajipari vállalat és az Esso-Exxonmobil dolgozói harmadik hete sztrájkolnak fizetésemelést követelve. Szerdán a hét francia olajfinomítóból hat dolgozói sztrájkoltak, ez pedig fennakadásokat okozott a kutakon- derül ki az Euronews összefoglalójából

A francaiországi töltőállomások mintegy harmadánál alakult ki ellátási probléma, és átlagosan három órát kellett várakozni ott, ahol van üzemanyag. A nyitva tartó benzinkutaknál folyamatosan emelkedik az üzemanyag ára. 

A brit Guardian szerdán azt írta, hogy a Port Jerome-i finomítóban dolgozó, üzemanyagot előállító munkások visszarendelése kockázatos, mert így a sztrájk más ágazatokra is átterjedhet. A finomítóban dolgozó munkások visszavételére irányuló kormányhatározatot a helyi prefektusi hivatal is meg kell erősítise.

A francia államnak joga van vészhelyzetben lefoglalni a finomítókat és visszarendelni a dolgozókat a munkahelyükre, és bírságot, vagy akár börtönbüntetést szabhatnak ki bárkire, aki ellenkezőleg cselekszik. Csakhogy ebben a helyzetben az államnak bizonyítania kellene, hogy tényleg vészhelyzet van.