Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az olasz hatóságokkal folytatott együttműködésnek köszönhetően összegyűjtött információk szerint a 'Ndrangheta tagjai "szerény házakban szerény életet élve" maradtak a rendőrség látókörén kívül, miközben illegális tevékenységekből származó vagyonok tisztára mosását intézik törvényes vállalkozásaikon keresztül - közölte Nigel Ryan, az ausztrál szövetségi rendőrség helyettes vezetője.

Szerinte a 'Ndrangheta nem csupán ausztrál probléma, hanem globális gond, mivel a világ kokaintermelésének 70-80 százalékát ők csempészik - amellett, hogy immár Ausztráliát is elárasztják illegális kábítószerekkel.

A főrendőr szerint eddig 51 maffia klánt azonosítottak az országban, melyek közül legalább 14 a 'Ndranghetához köthető. Több ezer ember e klánokban továbbra aktív, de az ausztrál rendőrség fogadkozik, hogy "levágja a szervezett bűnözés fejét és farkát".

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) által vezetett globális művelet, a Trójai Pajzs keretében az ausztrál hatóságok Vasborda-akció néven indítottak műveletet a szervezett bűnözés ellen. A Trójai Pajzs keretében a hatóságok ANOM néven olyan üzenetküldő szolgáltatást terjesztettek el a bűnözők körében, amely névleg titkosított üzenetküldést tett lehetővé, de a rendszert valójában az FBI irányította.

Ausztráliában 383 ember ellen 2340 pontban emeltek vádat a Vasborda-akció keretében, továbbá több mint hat tonna kábítószert és 147 lőfegyvert foglaltak le.