Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Úgy tűnik, a harc Lengyelországban a koronavírus-járvány miatti oltások ügyében tovább tart - derül ki a Business Insider Polska beszámolójából. A kormány újabb eszközt talált annak érdekében, hogy minél többen adassák be maguknak a védőoltást. Olyan jogszabályt terveznek, ami lehetővé teszi a vállatoknak, hogy be nem oltott dolgozóikat fizetés nélküli szabadságra küldjék vagy más munkakörbe helyezzék.

A vakcina kérdése az első készítmények megjelenése, azaz a kezdetektől fogva nagy vihart váltott ki Lengyelországban. A vállalkozók biztosak akartak lenni abban, hogy a cégük munkahelyein nem alakulnak ki járványgócok, így a termelés nem áll le.Ugyanakor nem volt olyan előírás, amely feljogosította volna a vállalatokat, hogy előírják dolgozóiknak kötelezővé oltást.

Ezt a problémát akarják már szeptemberben megoldani a Szejm elé terjesztendő törvényjavaslattal. Ennek értelmében tehát a vállalatok fizetés nélküli szabadságra küldhetik azt a dolgozót, aki nem oltatja be magát, ráadásul a cég információt szerezhet az alkalmazott beoltottságáról vagy tesztet végezhet, amiből ez kiderülhet. Ugyanez a helyzet azokkal, akiket fel akarnak venni a vállalatokhoz új dolgozónak.