Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

gy korábban közzétett, szintén az amerikai központ által készített elemzés szerint, melyben csak Los Angeles megyében vizsgálták a betegeket, a vizsgált 43 127 esetből az oltatlan emberek ötször nagyobb eséllyel kapták meg a betegséget, és 29-szer több volt rá az esélyük, hogy kórházba kerüljenek miatta.

Ezt bizonyítja egy másik, szintén pénteken közzétett tanulmány is: ez utóbbi azt vizsgálta, hogy az USA-ban kapható három oltásfajta - Moderna, Pfizer-BioNTech és Johnson&Johnson - 86 százalékban védték meg a velük beoltottakat attól, hogy kórházi kezelésre szoruljanak. A kutatásokból az is kiderült, hogy a Moderna a leghatékonyabb a kórházi tartózkodás kivédésében: akiket ezzel oltottak, 95 százalékban nem szorultak kórházra akkor sem, ha megfertőződtek a betegséggel.

Az Egyesült Államok jelenleg az utolsó a G7-ek között az oltakozást tekintve. 80 millió amerikai nincs beoltva, és a mindkét oltáson átesett, teljesen beoltottak száma is csak 52,7 százalék. Az elmúlt napokban átlagosan 146 ezer új megbetegedést regisztráltak - míg júniusban ez a szám csupán 12 ezer volt - írja a lap.