Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Azoknak, akik a koronavírus elleni vakcina második dózisa után sem rendelkeznek antitestekkel, meg kell kapniuk az oltás harmadik adagját is – mondta Predrag Kon epidemiológus, a szerbiai köztársasági válságstáb tagja a vajdasági Szabad Magyar Szó tudósítása szerint.„A szakértők szerint egyértelmű, hogy ha két dózis után a szervezetben nincsenek antitestek, akkor a harmadik adagra is szükség van.”

Kon arról is beszélt, hogy az eddigi kutatások csak azt vizsgálták, amikor a harmadik dózis is ugyanattól a gyártótól származik, amelyiktől a beoltott első két dózisa, viszont akár kombinálhatják is az oltásokat, azaz a harmadik adag más gyártó vakcinája is lehet. A szakértő szerint „ez a jövő”.

Kon a terhes nők immunizációjáról is beszélt. Véleménye szerint a szerbiai előírások még nem teszik lehetővé, hogy ők is megkapják az oltást, ugyanis nem egyértelmű, hogy rájuk milyen hatást gyakorolnak a vakcinák. Ez még a készítményekkel érkezett dokumentációból sem derül ki egyértelműen, és szerbiai helyi részletes szakmai ismertető sem írja, hogy az oltás terhes nőknek is beadható.