Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Miután szerdán a nyugdíjasok megkapták az oltás után járó háromezer dinárt (kilencezer forint), a pénzügyminisztérium csütörtökön azoknak utalta a pénzt, akik igényelték ezt - adta hírül a vajdasági Szabad Magyar Szó. A kormány azokat támogatja ezzel az összeggel, akik beoltatták magukat a koronavírus ellen, vagy május 31-ig regisztráltak az oltásra, és legkésőbb június 7-ig legalább az első dózist megkapták

Sinisa Mali pénzügyminiszter korábban közölte, hogy mintegy 1,2 millióan igényelték a segélyt. A nyugdíjasoknak nem kellett igénylést benyújtaniuk, automatikusan megkapták a támogatást. A hivatalos adatok szerint eddig Szerbiában 2,3 millió személy kapta meg a védőoltás mindkét dózisát. További 300 ezren vannak túl egy szúráson.

A Szerbiai Gyógyszerügynökség jóváhagyta a Pfizer–BioNTech koronavírus elleni védőoltásának alkalmazását a 12-16 éves korosztályban, ez viszont csak akkor kezdődhet el, ha a nemzeti immunizációs bizottság is rábólint – mondta Verica Jovanovic, a Batut Közegészségügyi Intézet igazgatója a közszolgálati televíziónak. A nemzeti immunizációs bizottság is megvizsgálja az a kutatási eredményeket, majd dönt arról, hogy javasolja-e a fiatalok beoltását.