Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lengyel belügyminiszter, Mariusz Kaminski a lehető legszigorúbb eljárást várja az ügyészségtől azokkal szemben, akik verekedéseket kezdeményeztek az oltópontok környékén - derült ki a gazeta.pl cikkéből. Az ügy hátterében a lengyelek egy részének elborult oltásellenessége áll, ami verekedésekhez vezetett  oltópontnál a tiltakozók, az oltásra várók és a személyzet között. A rendőrségnek közbe kellett lépnie. Öt személyt előállítottak.

A belügyminiszter vasszigort ígért minden hasonló esetben, mondván. a kormány nem fogja megengedni az oltópontok blokkolását. Ha valaki megpróbálkozik ezzel, az a rendőrség szigorával kerül szembe. Egyelőre gondot okoz a jogsértés pontos besorolása. Az oltóhelyek blokkolása lehet illegális gyülekezés vagy mások akadályozása abban, hogy védjék az egészségüket.

Az egészségügyi miniszter, Adam Niedzielski szintén nulla toleranciát hirdetett az oltásellenes agresszív viselkedésekre válaszul. Bár megérti, hogy sokan aggodnak az oltások nem pontosan ismert, esetleges mellékhatásai miatt, nem akadályozhatnak meg másokat abban, hogy megtegyenek mindent az egészségük védelme érdekében.