"Van elég oltásunk az első, második, harmadik oltáshoz, van biztonsági tartalékunk is", sőt "Magyarország megteheti, hogy segít azon országoknak, amelyek nehéz helyzetben vannak" - hangsúlyozta. Így az itthon fel nem használt oltóanyagokat segítségül tudjuk adni az afrikai országoknak - idézi az MTI a minisztert.

Ruandában szerdán adja át a vakcinaadományt. Az afrikai ország felé tartó úton egy rövid látogatást tesz a Seychelle-szigetek fővárosában, Victoriában, ahol az ottani orvosok és szakápolók magyarországi továbbképzéséről tárgyalnak, valamint turisztikai megállapodást is kötnek.

A kormánypárti politikus további programjait ismertetve közölte, hogy Ruandából Törökországba repül, ahol részt vesz a Türk Tanács külügyminiszteri tárgyalásán, majd az azt követő pénteki csúcstalálkozón is.

A Türk Tanács eseményén újabb 200 ezer darabos vakcinaadományt ad át Magyarország, miután a tanács országai arról döntöttek, hogy közösen is támogatják az afrikai országokat a járvány elleni védekezésben.