Sztrasnov állítása szerint a jutalmat jóváhagyta a távközlési és tömegkommunikációs minisztérium két tisztségviselője. A két hivatalnok ellen a főügyészség gondatlanság miatt kezdeményezett eljárást.

Múlt héten Alekszej Uljukajev orosz gazdaságfejlesztési minisztert vették őrizetbe és menesztették hatalmi visszaélés gyanúja miatt. Az indoklás szerint Uljukajev 2 millió dollár csúszópénzt zsarolt ki a Rosznyefty állami többségű olajóriástól azért cserébe, mert engedélyezte a Basnyefty olajvállalat állami tulajdonú ellenőrző részvénycsomagjának megvásárlását.

A VCIOM állami közvélemény-kutató intézet pénteken nyilvánosságra hozott felmérése szerint az oroszok 54 százaléka úgy vélekedett, hogy az Uljukajev-ügy az ország elitjének csoportjai közötti küzdelem áll. Csak 30 százalék volt azon a véleményen, hogy a miniszterre valóban a korrupcióellenes harc jegyében csaptak le a hatóságok.

Dmitrij Peszkov, a Kerml szóvivője a közvélemény-kutatás eredményét kommentálva kijelentette, Uljukajev a bíróság ítéletéig nem tekinthető korrupt tisztségviselőnek.