Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A The Wall Street Journal által megkérdezett elemzők szerint a tőzsdemutatók e heti gyengülése nem veszélyezteti az amerikai gazdasági növekedést. A válaszolók mintegy 60 százaléka szerint ugyanakkor felülértékeltek az amerikai részvények - számol be az MTI.

A megkérdezettek szerint idén átlagosan 2,8 százalékkal nő az amerikai GDP a tavalyi utolsó negyedévi 2,5 százalékos éves szintű bővülés után. Idén a gazdaság egyik hajtóereje a decemberben elfogadott amerikai adóreform és annak hatásai lesznek.

A szakértők arra számítanak továbbá, hogy az év közepére 4 százalék alá csökken a munkanélküliség a január 4,1 százalék után.

Elemzők szerint a Fed következő, március 21-én záródó kétnapos ülésén a jelenleg érvényes 1,50 százalékos alapkamat emeléséről dönt, majd legközelebb június 13-án emelheti az irányadó kamatot. Elemzők szerint az év végén 2,21 százalék lesz az alapkamat, ami alig haladja meg a Fed előrejelzését. (Lassult a kínai feldolgozóipar - a környezetvédelem is "segített")

Fotó forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!