Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A magánszféra 257 ezer állást teremtett, leginkább a feldolgozóiparban, a professzionális szolgáltatások, a szabadidős és vendéglátás, illetve az egészségügyi ágazatokban.

Az átlagos órabér 0,3 százalékkal emelkedett, míg a ledolgozott órák száma változatlan maradt. A decemberi 200 ezer fős bővülési adatot minimálisan 203 ezer főre változtatta a Munkaügyi Minisztérium a mai adatközléssel, míg a novemberi adat jelentősen változott: 100 ezerről 157 ezer főre.

Az USA-ban tavaly 1,82 millió állás jött létre a legfrisebb, korrigált adó és más adatok alapján szemben a korábban közölt 1,64 milliós növekedéssel.

A vártnál összességében lényegesen kedvezőbb képet festő amerikai munkaerőpiaci helyzet a részvénypiacokon heves emelkedést váltott ki, míg a devizapiacokon kezdetben dolláresést, majd erősödést okozott.

Utóbbi oka, hogy a vártnál jobb munkaerőpiaci helyzet kevésbé teszi szükségessé, hogy az amerikai jegybank (rövid távon) újabb monetáris élénkítő programot hirdessen, ez tehát a dollárt erősítő tényező.