Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Alighanem sok baráti támogatót győzött meg az Egyesült Államok konzervatívjainak körében Orbán Viktor miniszterelnök. A magyar kormányfő a Conservative Political Action Conference, avagy CPAC meghívott vendégeként adott elő ünneplő közönségnek.

Orbán a magyar sikerreceptet ismertette az amerikai közönséggel, itthon sokak által ismert, a tusványosi előadásában újfent körbejárt nézeteket osztotta meg.

  • Családpolitika: a házasság férfi és nő között van, ne legyen gender az iskolákban.
  • Magyarország tényleg megépítette a határkerítést az illegális migrációval szemben, ami Donald Trump elnöknek csak részben sikerült, ezzel is szabadságharcosi fejfájást vívott ki magának.
  • Békét csak erős vezetők tudnak kötni.

Szabadságharc, megállás nélkül

Igazat mondunk és képviseljük is az igazságot, akkor is, ha a világ fele megtámad minket

-mondta Orbán. Beszédében előkerült Chuck Norris, Ronald Reagan, és az is, hogy jó lenne, ha a Ewing család a magyar államkasszába adózna.

Magyarország a magányos csillag állam Európában, ugyanaz, mint a Lone Star State, ahogy Texast említik az állam lobogója nyomán az Egyesült Államokban – mondta Orbán.

A közönségnek felvázolt sikerrecept alapján nem szabad engedni a „veszett liberálisoknak” és a kultúrharcban meg kell óvni a konzervatív értékeket, amit a fősodratú globalista trend épp pusztít.

A globalisták mehetnek a pokolba, én viszont Texasba jöttem

Mindent egy lapra

Orbán tusványosi előadásának kevesebbet emlegetett gondolata volt az is, hogy egy republikánus elnökkel, konkrétan Donald Trumppal egyből könnyebb lenne megoldani az Ukrajnában zajló háborús helyzetet és békét kötni. Texasi beszédével ismét egy republikánus, leginkább a barátjának számító Donald Trump esetleges visszatérése mellett ált ki.

Trump közben új motivációt talált arra, hogy ismét elnök legyen, lévén a Capitolium elleni támadás vizsgálata lényegében megállapította a büntetőjogi felelősségét, így az elnöki pozícióval járó mentelemmel tudna egy esetleges börtönbüntetést is elkerülni.

Orbán reményei Trump politikai visszatérésére mindezzel együtt nagyon is megalapozottak. Joe Biden támogatottságát felélte a gazdasági romlás, az idei képviselőválasztáson minden előrejelzés szerint tarolni fognak a republikánusok, és innentől már az elnökválasztás sincs messze.