Orbán Viktor miniszterelnök kondoleáló levelet küldött Vlagyimir Putyinnak, Oroszország elnökének, illetve Rusztam Minnyihanov tatárföldi elnöknek a szörnyű kazanyi iskolai lövöldözés kapcsán - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden délután.

"Mély megrendüléssel értesültem a kazanyi 175-ös számú iskolában elkövetett szörnyű terrortámadásról. Magyarország kormánya és a magyar emberek nevében szeretném kifejezni részvétünket és együttérzésünket ezekben a nehéz órákban" - írta Orbán Viktor. A miniszterelnök hozzátette: imádkozunk az áldozatok családjaiért, és gyors felépülést kívánunk a sérülteknek.

Áder János köztársasági elnök is részvétet nyilvánított Vlagyimir Putyinnak, Oroszország elnökének a kazanyi iskolában kedden történt fegyveres támadás miatt. A Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) által kedden az MTI-hez eljuttatott táviratban az államfő azt írta: mély megrendüléssel értesült a tragédiáról, amelynek következtében több gyermek és felnőtt is életét vesztette.

"Engedje meg, hogy magam és minden honfitársam nevében ezúton fejezzem ki őszinte részvétünket az áldozatok rokonainak, hozzátartozóinak" - fogalmazott részvétnyilvánításában Áder János, hozzátéve: "osztozunk fájdalmukban, együttérzünk a sebesültekkel, akárcsak a traumát átélt diákokkal és tanáraikkal is, akiknek mielőbbi teljes testi és lelki felgyógyulást kívánunk".

Az oroszországi Kazany egy iskolájában történt fegyveres támadásnak nyolc halálos áldozata és 21 sebesültje van. A legfrissebb adatok szerint a támadást egy 19 éves helyi fiatalember hajtotta végre, akit a biztonsági erők elfogtak.

Az orosz nyomozóbizottság tömeges gyilkosság ügyében indított nyomozást. A helyszínen tartanak a vizsgálatok, a Nemzeti Terrorellenes Bizottság tájékoztatása szerint az iskola környékén terrorellenes műveletet indítottak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport