Szlava Ukraini!, azaz a Dicsőség Ukrajnának! felirat olvasható Oroszország varsói nagykövetsége előtt a járdán, amelyet egy a háború befejezését követelő lengyel művészeti csoport kezdeményezésére festettek fel óriási két-sárga betűkkel - derül ki a Notes from Poland tudósításából. A feliratot a lengyel főváros önkormányzata engedélyezte, elkészítésében részt vett a városháza kulturális osztálya és Stołeczna Estrada kulturális intézet.

A felirat mellett, amely éppen szemben van a nagykövetség bejáratával, további utcai művészeti alkotások is kifejezik az alkotók követelését az agresszió befejezésére. Ezek jórészt az ártatlan áldozatok szenvedését jelenítik meg. Az inspirációt azok az alkotások adták, amelyeket a berlini fal fennmaradt részére festettek alkotóik, s amely mára a falra emlékeztető emlékművé vált.

A nagykövetség előtti járta több mint hatvan méteres részét több különböző nagyságú részre osztották, amelyekre a művészek alkothattak. Az kezdeményezés atyja Aleksander Kobecki, PR-szakember. A szervezők beszámolója szerint profi művészek és tervezők mellett graffitifestőket és művészeti iskolák diákjait is meghívták. A festéshez szükséges aeroszolt a szervezők biztosították, a tartalmat rábízták az alkotókra azzal, hogy az vulgáris tartalmakat kizárták a lehetőségek közül.