"Mind meg fogunk halni!" skandálták ütemesen egy szentpétervári focimeccsen az egyik szurkolótábor drukkerei, arra utalva, hogy Oroszországban is terjed a koronavírus-járvány - derül ki a Moscow Times tudósításából. Az ország azon ritka helyek között van, ahol még nem szakították meg a nemzeti bajnokságot a járványra reagálva.

Oroszországban a hét végéig 63 koronavírus-fertőzöttet tartottak nyilván. Vlagyimir Putyin államfő csak most rendelte el különbizottság felállítását az Államtanácson belül a járvánnyal kapcsolatos intézkedések koordinálására. A testületet Szergej Szobjanyin Moszkva polgármestere vezeti. Most fogalmaztak meg ajánlást a felsőoktatási intézményeknek, hogy térjenek át távoktatásra.

A 4200 kilométeres kínai határ lezárása után, elreteszelték az ennél sokkal szerényebb hosszúságú orosz-fehérorosz határt is. Ezt megelőző lépésnek minősítette Mihail Misusztyin miniszterelnök. Egy nő elmenekült a karanténból abból a moszkvai kórházból, ahol elkülönítve tartották, ám a rendőrség elfogta, letartóztatta és visszavitte.