Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Luca Beccari külügyminiszter úgy nyilatkozott, hogy az orosz oltóanyagra a többi vakcina hiánya miatt van szükség.

San Marino Köztársaság a területét övező Olaszországgal kötött megállapodást a vakcinaellátásról, de december óta Olaszország alig adott át Pfizer-BioNTech- és Moderna-oltóanyagot, amelynek szállítmányai Olaszországba is késéssel érkeznek. Ezért San Marino úgy döntött, hogy saját maga szerzi be a lakossága számára elégséges adagot.

Az Oroszországgal aláírt jegyzőkönyv "ismételten bizonyítja az államok közötti együttműködés jelentőségét" - hangoztatta Luca Beccari. A köztársaság diplomáciai vezetője úgy vélte, az új koronavírus-járvánnyal szembeni küzdelemnek "semmilyen geopolitikai színezete nem lehet, nem ismerhet határokat".

San Marino a harmincadik ország a világon, amely orosz vakcinát használ. A Spallanzani legnagyobb olasz járványkórház önálló vizsgálata szerint a Szputnyik V kilencvenkét százalékban hatékony.

Az első Szputnyik V-szállítmány a tervek szerint áprilisban érkezik meg San Marinóba. A 34 ezer lakosú köztársaságban egy év alatt 3440-en betegedtek meg, hetvenketten haltak meg.

Olaszországban vasárnap nulla órától újabb három tartomány került át úgynevezett narancssárga, vagyis közepesen veszélyes övezetbe: Campania, Molise és Emilia Romagna, ahol ismét leállt a vendéglátás, újrazártak a múzeumok, nem lehet elhagyni a városok, települések területét. A szigorítás ellenére a napsütötte Nápolyban hatalmas tömeg lepte el a tengerparti sétányokat, ahol a rendőrségnek kellett terelnie az embereket.

Mario Draghi miniszterelnök bejelentette, hogy a korlátozások és enyhítések novembertől alkalmazott váltakozása helyett újfajta járványintézkedés-rendszert akar bevezetni, amely a tartományi vezetőkkel vasárnap estére összehívott egyeztetésen kap majd formát. A kormányfő szerint a szigorításokat gazdasági szempontokkal kell egyeztetni. Ezzel egy időben az egészségügyi hatóságok újabb zárást szorgalmaznak a vírusmutációk terjedése miatt.
Olaszországban a járványban meghaltak száma megközelítette a 96 ezret.

Eddig 3,4 millió embert oltottak be, közülük 1,3 millióan kaptak második adagot.