Egy nagyon-nagyon fiatal orosz művész rajza nyert azon a pályázaton, amelyet J.K. Rowling, a Harry Potter-sorozat írója új könyvének illusztrálása írtak ki - adta hírül a Moscow Times. A könyv címe magyarul Az Ickabog.

"Minden épeszű ember tudta, hogy az Ickabog csak legenda, rossz gyerekek ijesztgetésére való. De a legendáknak megvan az a furcsa tulajdonságuk, hogy néha önálló életre kelnek..." - írja a könyvről a Libri ismertetőjében.

A 11 éves Jevdokija "Dunja" Oblenszkaja rajza az egyike annak a 34 illusztrációnak, amelyeket a világ minden tájáról származó 42 ezer jelentkező munkáiból választottak ki a novemberben megjelent mesekönyvhöz. Dunja az egyik szereplő, a kapzsi Lord Spittleworth karakterét ragadta meg a 107. oldalon látható rajzával.

Mama kapta az SMS-t az éjszaka közepén, amelyből kiderült, hogy nyertem a pályázaton. Örömömben táncra perdültem - mondta Dunja a Sever.Realli hírportálnak. A kislány szülei nyomába lépve művész szeretne lenni, ha nagy lesz. Rajzát nagymamája falujában készítette el, amely a litván határhoz közei Pszkov régióban található.

A pályázaton nem ezreket vagy milliókat nyert, hanem lehetőséget arra, hogy tetszése szerint válasszon 10 könyvet, emellett kap Rowlingtól egy dedikált példányt Az Ickabogból. Elmondása szerint a szerző világhírű művét, a Harry Potterről szóló történeteket nem olvasta még, az Ickabog meséje az első, amit Rowlingtól olvasott. Angol tudása ugyan még nem az igazi, de ha találkozna a szerzővel, elmondaná neki, hogy nagyon érdekes tündérmesének tartja a könyvét.