Az ukrán haderők felrobbantottak egy hidat Kijevhez közel, ezzel sikerült megállítaniuk egy orosz hadoszlopot, amely tankokból állt, és a főváros ellen indult Ivankivból - írja az Ukrinform.net.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök megerősítette, hogy az orosz csapatok áttörtek Ivankivnál, és Kijev felé tartottak. Az ukrán hadsereg is megerősítette a hírt, hogy tankokból álló konvojt megállították. 

Az ukrán fővárost csütörtökről péntekre virradó éjjel már rakétatámadás érte. Az ott tartózkodó újságírók robbanásokat hallottak, a kijevi polgármester, Vitalij Klicskó arról írt a közösségi médiában, hogy egy lakóházat ért találat, amely nagy lángokkal égett, és három sérültet kellett kórházba szállítani.

Korábban, még csütörtök hajnalban Klicskó figyelmeztette a lakosságot, hogy készítsék össze a meneküléshez szükséges dolgaikat egy bőröndbe különös tekintettel az okmányaikra, hogy szükség esetén óvóhelyre tudjanak menni. Kijevben a metróba, mélygarázsokba és más föld alatti létesítményekbe menekítik a lakosságot, de sokan elhagyták már a várost, és Magyarország felé menekülnek. 

Az Ukrajnával kapcsolatos legfontosabb híreket ezen a linken olvashatja.