Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Oroszország kommunista pártja nem fogadja el azokat a parlamenti választási eredményeket, amelyeken akkor előzte le a kormánypárt jelöltje a kommunista indulót a hét végi szavazáson, amikor beszámították az elektronikusan leadott voksokat - adta hírül a Moscow Times a párt egyik vezetőjének bejelentése alapján.

Számos olyan kommunista induló volt, aki győzelemre állt, ám hirtelen lecsúszott az első helyről az elektronikus voksok megjelenése után. A helyükre a kormánypárt, az Egységes Oroszország jelöltje került. Bizonyítani fogjuk és meg fogjuk győzni a közvéleményt arról, hogy a választóknak nem szabad elfogadniuk az ilyen digitális újításokat - mondta Dmitrij Novikov, a párt központi bizottságának elnökhelyettese.

Az egyik érintett Mihail Lobanov, aki Moszkva egyik nyugati választókerületében indult. Vezetett Jevgenyij Popov Kreml-párti tévés személyiséggel szemben 10,8 ezer szavazattal, amikor az elektronikus térből előkerült 20 ezer voks ellenfele mellett. A orosz főváros helyhatósága természetesen tagadja a kommunisták vádjait.

Az elektronikus szavazási lehetőséget a koronavírus-járványra hivatkozva vezették be, ám szakértők azonnal figyelmeztettek, hogy kellő átláthatóság híján ez a lehetőség melegágya a szavazási csalásoknak. A választáson a kormánypárt mögött, amely az előzetes eredmények szerint a szavazatok több mint 40 százalékát szerezte meg, a kommunisták 20 százalékos aránnyal a második helyen végezhettek.