Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Csupán "taktikai visszavonulás"

- így kommentálta az orosz Védelmi Minisztérium, hogy az ukrán csapatok visszafoglalták Liman városát Donyeck megyében.

Donyeck megye egyike annak a négy megyének, melyek elcsatolását szeptember 30-án jelentette be az orosz elnök. Az annexió után a Kreml sajátjának tekinti Donyeck megyét - így Liman várost is - és "minden eszközt bevet" azért, hogy megvédje - írja az Euronews.

Közben a harcok az orosz feladás ellenére folynak a városban, Zelenszkij ukrán elnök úgy fogalmazott, a napokban még több orosz ellenőrzés alatt álló várost szabadítanak fel.

"Folytatódik az ukrán előrenyomulás, a zászlónk már a donyecki Limanban lobog. Bár a harcok még folytatódnak, nyoma sincs semmilyen ál-népszavazásnak. Ez nyilvánvaló Ukrajna számára. Az ellenségnek viszont egyre több hasonló ballépése lesz: már most elkezdték a felelősöket keresni és a kudarcokért néhány parancsnokukat okolják" – fogalmazott az ukrán elnök.

Az orosz Védelmi Minisztérium szóvivője, Igor Konasenkó azt mondta:  "a veszteségeink ellenére erő- és eszközfölényben vagyunk. Az ellenség a tartalékait használja és a keleti irányban folytatja a támadást. Liman városát körbe zárták az ellenséges erők, ezért szövetségeseink kedvezőbb területekre vonultak vissza".