Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Oroszországban a háziasszonyok munkájáért fizetést kellene adni - idézte a Moscow Times Okszana Puskina képviselőnőt, a Vlagyimir Putyint államfőt is támogató orosz kormánypárt, az Egységes Oroszország politikusát. A javaslat egybeesik azzal, hogy egyre többen követelik a kormánytól a nők és a férfiak anyagi lehetőségeinek kiegyenlítését.

A házimunkáért járó bér természetesen a férfiakat is megilletné, ha ők viszik egy családban ezt a terhet a vállukon - tette hozzá felvetéséhez Puskina, aki a Duma családi, női és gyerekügyekkel foglalkozó bizottságának elnökhelyettese.

Ötletének egy szépséghibája van, nevezetesen az, hogy Vlagyimir Zsirinovszkij, Oroszország Liberális Demokrata Pártjának elnöke hasonló javaslattal állt elő a Dumában, ám a költségvetés nehéz helyzetére hivatkozva leszavazták. (A párt neve ellenére ultranacionalista politikát követ.) A népszerű ötlet vélhetően megtetszett a kormánypártnak. Zsirinovszkij egyébként 12 130 rubeles (50 ezer forint) házimunkabért javasolt bizonyos családi jövedelemhatárig.