Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A tárca nem hozta nyilvánosságra az érintettek nevét. Egyúttal felszólította a brit kormányt, hogy "hagyjon fel indokolatlan konfrontációs irányvonalával", és kilátásba helyezte, hogy "egyetlen barátságtalan lépés sem marad megfelelő arányos válasz nélkül".

Moszkva azt kifogásolta, hogy London december 10-én szankciókat vezetett be három orosz politikus ellen a csecsenföldi emberi jogi jogsértések miatt. Csecsenföldön jelentések szerint megkínoztak "nem hagyományos szexuális irányultságú személyeket" és megsértették emberi jogaikat. A brit fél emellett április 26-án tizennégy orosz állampolgár ellen nemzetközi büntetőintézkedéseket vezetett be Szergej Magnyitszkij könyvvizsgáló halála miatt, aki előzetes letartóztatásban halt meg.

Az orosz külügyminisztérium azzal vádolta a brit vezetést, hogy megalapozatlan kirohanásaival" szándékosan rombolja a kétoldalú viszonyt, le akarja járatni Oroszországot, és a belügyekbe való beavatkozással nyomást kíván gyakorolni az orosz igazságszolgáltatásra.