A Twitteren több kép és videó készült arról, hogy a Luhanszktól 190 kilométerre lévő millerovói katonai bázist ukrán rakéták semmisítették meg, a hírt hivatalosan még nem erősítették meg.

Ilja Ponomarenko, a Kyiv Independent újságírója pénteken egy Twitter-bejegyzésben azt írta: "számos ellenséges repülőgép semmisült meg" - írja a Newsweek.

Az orosz erők péntek délelőtt behatoltak Kijevbe, és tankhadoszlopokkal tartottak több irányból az ukrán főváros felé. A kijevi védelmi minisztérium egy Twitter-bejegyzésben Molotov-koktél használatára biztatta a lakosságot, és egyúttal felszólította az embereket, hogy ne hagyják el otthonaikat.

"Készítsetek Molotov-koktélt, iktassátok ki a megszállókat" – írták.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, csütörtök hajnali 4 óra előtt nem sokkal Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentette, hogy Ukrajna demilitarizálására katonai akciót hajtanak végre. Ez egyet jelentett az ország elleni teljes invázióval. Az orosz erők már hajnalban rakétákat lőttek ki több ukrajnai városra, és csapatokat szállítottak az ország fekete-tengeri partjaira.

Eddig több mint 137 ukrán és több száz orosz állampolgár vesztette életét, köztük civilek is.

Az Ukrajnával kapcsolatos legfontosabb híreket ezen a linken olvashatja.