Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egy német tisztviselő megerősítette a CNBC-nek, hogy a hajó kapcsolatban állt Usmanovval, és ezért vagyonelkobzás alá esik. A német szövetségi rendőrség szerdán arról tájékoztatta az európai hatóságokat Brüsszelben, hogy megállapította, hogy a hajó Uszmanov testvérének, Gulbakhor Iszmailovának a tulajdonában van.

A névtelensége megőrzése mellett nyilatkozó tisztviselő elmondta, hogy a jachtot akkor nem fizikailag foglalták le, hanem nem engedték, hogy elhagyja jelenlegi helyét Hamburg kikötővárosában.

A jacht, amelyet Usmanov édesanyja után Dilbarnak neveztek el, két helikopterleszállóval, valamint a valaha magánhajóra telepített legnagyobb fedett úszómedencével van felszerelve. A pénzügyminisztérium becslése szerint Uszmanov jachtjának jelenlegi értéke körülbelül 735 millió dollár.

Uszmanov és szuperjachtja márciusban került az Egyesült Államok és szövetségesei célkeresztjébe, miután Oroszország február 24-i ukrajnai invázióját követően összehangolt globális szankciókat léptettek életbe a Kremlhez kötődő orosz elit ellen.