Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Lezuhant és kigyulladt egy Iljusin Il-76-os katonai teherszállító repülőgép leszállás közben pénteken Oroszország nyugati részén fekvő Rjazan város közelében, a fedélzeten tartózkodó kilenc ember közül négy meghalt - jelentette a RIA hírügynökség a helyi hatóságokra hivatkozva a Reuters szerint.

Öt embert sérülésekkel kórházba szállítottak. Az Interfax hírügynökség külön idézte az orosz védelmi minisztériumot, amely szerint a gép hajtóműhibát szenvedett egy kiképzési repülés közben. A minisztérium nem közölt részleteket a személyzet halálos áldozatairól.

Fogynak az orosz pilóták, de előre tört a sereg

Az orosz légierőnek valószínűleg nehézséget okoz, hogy elegendő repülőszemélyzettel támogassa ukrajnai offenzíváját - közölte az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma, hivatkozva a közelmúlt ukrán hírszerzési jelentéseire egy elfogott orosz gépet vezető pilótáról, aki bevallotta, hogy a Wagner magánhadsereg szerződéses zsoldosa. A pilóta Szu-25-ös gépét még június 17-én lőtték le.

Péntek hajnalban az orosz erők elfoglalták Mikolaivka falut, mintegy 25 kilométerre délre a kulcsfontosságú Liszicsansk városától - közölte Luhanszk kormányzója. Szerhij Haidai elmondta, hogy az ukrán erők csütörtökön még visszavertek egy orosz támadást a térségben, de péntek reggel már áttörték az oroszok a védvonalaikat.

Elmondása szerint az orosz hadsereg "minden rendelkezésre álló fegyverrel" lőtte Szeverodonyecket, valamint a közeli Bila Hora, Vovcsojarivka, Szineckij és Pavlohrad falvakat – írja az Al Jazeera.