Szombat délutántól az Egyesült Királyság, Lengyelország, Bulgária, Csehország, Románia, Észtország, Lettország, Litvánia és Szlovénia területéről is kitiltották az orosz repülőket - és a lista valószínűleg még hosszabb lesz - írja a New York Post.

"Fokozzuk az ukrajnai orosz agresszióval szembeni intézkedéseinket" - mondta Martin Kupka cseh közlekedési miniszter szombaton.

"Nincs repülés az agresszor repülőgépeknek a szabadság égboltján" - tweetelte Ingrida Simonyte litván miniszterelnök, tükrözve Kaja Kallas észt miniszterelnök nyilatkozatát, aki szerint "az agresszor állam repülőgépeinek nincs helye a demokratikus égbolton".

A két balti ország Lettországgal együtt összehangoltan jelentette be a tilalmat. Litvánia tilalma különösen nagy hatással lehet, mivel az Oroszországból a kalinyingrádi exklávéba tartó járatok általában egyenesen a kis országon keresztül közlekednek.

A KLM Airlines szombaton bejelentette, hogy szintén törli az összes Oroszországba tartó járatát.
Oroszország megtorlásképpen számos országot kitiltott a légteréből.

A KLM szerint az európai szankciók miatt a jövő hétre is törli az összes Oroszországba tartó járatát, és pilótáit az orosz légtér elkerülésére utasítja.

Oroszország megtorlásképpen számos országot kitiltott a légteréből, köztük Bulgáriát, Lengyelországot, Romániát és Csehországot.

Az Ukrajnával kapcsolatos fejleményeket ezen a linken követheti.