Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A új adósosztályzat továbbra is messze erősen spekulatív, befektetésre nem ajánlott szintű. Még öt kategóriát kellene javulnia az adósi besorolásnak ahhoz, hogy a befektetésre ajánlott osztályzat legalsó szintjét elérje. (Az egész világ utálja Trumpot.)

A Fitch rámutatott, hogy mérséklődtek a rövid távú kockázatok annak a hatására, hogy Fehéroroszországnak újabb hitelek felvételével, valamint az aranytartalék növelésével tavaly sikerült forrásokat előteremtenie az idei évi adósságszolgálatra.

Tavaly a fehérorosz arany- és devizatartalék 2,4 milliárd dollárral 7,3 milliárd dollárra nőtt, részben annak a hatására, hogy Minszk sikeresen hajtott végre egy 1,4 milliárd dollár értékű kötvénykibocsátást - írja az MTI.

Fehéroroszország tavaly júniusban 800 millió dollár értékben 5 éves lejáratú, és 600 millió dollárért 10 éves lejáratú adósságpapírokat dobott piacra. A kötvénykibocsátással Fehéroroszország részben a 2011-ben kibocsátott és idén januárban lejáró, 800 millió dollár összegű, 8,95 százalékos hozamú eurókötvényt finanszírozza.

A Fitch azzal számol, hogy a fehérorosz tartalékszint csökken az idén a januári 800 millió dolláros kifizetés miatt, de a tartalékszint így is átlagosan 6,7 milliárd dollár körül marad.

Fotó forrása: Shutterstock