Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A brexittel kapcsolatos bizonytalanságok nem tartják vissza a brit NHS-et (Nemzeti Egészségügyi Szolgálat) attól, hogy külföldön, főleg az uniós országokban toborozzanak orvosokat - adta hírül az onet.pl. Az orvosok közvetítésével foglalkozik a lengyel Paragon cég, amely 12-20 hetes kurzust biztosít a jelentkezőknek, majd amikor már Nagy-Britanniában vannak, egy mentor segítségével további oktatást nyújtanak nekik.

A Paragonnak írásbeli garanciája van az NHS-től, hogy biztosítják az általa közvetített orvosok foglalkoztatását függetlenül attól, milyen formában és mikor történik meg a brexit. A vállalat az egészségügy területén világszinten működő szervezetnek tartja magát. Nemrég kötött szerződést az NHS-szel, amelynek keretében az uniós államokból 100 orvos megy Angliába praktizálni.

A jelentkezők Spanyolországból, Litvániából, Görögországból és Lengyelországból a Varsótól 20 kilométerre levő Piasecznóba utaznak, ahol intenzív, heti 5 napos, napi 8 órás oktatáson vesznek részt. Ennek részei operálások szimulálása, nyelvtanfolyam, illetve előadások a brit kultúráról.

A brit egészségügyi ellátás a legnagyobb munkaadó Európában: 1,1 millió embert foglalkoztat, de még így is betöltetlen 100 ezer státusz. Az NHS 2016-ban 100 millió fontot szánt a nemzetközi egészségügyi toborzásra, amelynek célja, hogy 2020-ig 500 családorvost találjanak külföldön. Ebben a munkakörben van a legnagyobb a hiány. Egy évvel később, 2017-ben ezt a számot már 2000-re emelték, a toborzásban nyolc cég vesz részt az NHS partnereként.