Amikor a társadalom nagy részét érintő gazdasági jellegű intézkedéseket kell számba venni, kevésbé megosztott a magyar társadalom kormány-ellenzék alapon, a járvány kezelését illetően - derül ki a Publicus intézet felméréséből, amit a Népszava megrendelésére készített. Még a fideszesek negyede is nemtetszését fejezte ki a kormányzati intézkedésekkel, például a bevételtől eleső ágazatok támogatásával, vagy a táppénz kezelésével kapcsolatban.

Az aktív korú lakosság mindhárom csoportja, vagyis a 18-29, a 30-44, a 45-59 évesek zöme úgy vélte, hogy a kormány nem teljesített jól a vészhelyzet gazdasági problémáinak kezelése terén, de még az inaktív korú nyugdíjasok közel fele is hasonlóképpen vélekedett.

Március utolsó harmadában, a felmérés mintavételének időpontjában az összes megkérdezett több mint kétharmada úgy vélte, hogy az egészségügyi ellátórendszer az elkövetkező hetekben össze fog omlani, vagy ha összességében bírni is fogja a nyomást, az egyes kórházakban, régiókban nagyobb problémák várhatóak. A saját környezetében a megkérdezettek 62 százaléka azt tapasztalta, hogy több a beteg, mint a járvány korábbi időszakában, és minden második ember ismert olyat, aki kórházi kezelésre szorult.

Több mint harmadrészük környezetében előfordult, hogy gyerekek is megfertőződtek, s 42 százalékuk találkozott olyan esettel, hogy egy család minden tagja megbetegedett. A kérdőíves felmérés idején majdnem minden második megkérdezettnek akadt olyan ismerőse, aki bár regisztrált, még nem kapott értesítést az oltásról, és minden harmadik válaszadó ismert olyan idős, krónikus betegséggel küszködő embert, aki hiába regisztrált, a felmérés elkészítéséig nem kapott oltást.