Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egy Susan Treftub nevű nő azt állítja, hogy július 19-én, miközben a londoni Blodin Parkban sétált, több mint 100 patkány vetette rá magát. Szerencsére sérülések nélkül megúszta az incidenst.

Bár az eset igazságtartalmát nehéz ellenőrizni, szakértők szerint nem szabad alábecsülni a patkányok egészségügyi kockázatait - olvasható a portálon.

Az egyik legsúlyosabb a Weil-kór, amely harapással, vagy a patkányok vizeletével való érintkezéssel terjedhet. A bakteriális fertőzés influenzaszerű tüneteket okozhat. A patkányok ürüléke, bőre, szőre emellett allergiás reakciókat válthat ki az embereknél.

Nő az érdeklődés

A lap szerint a rágcsálókkal foglalkozó internetes oldalak forgalma 2020-ban 2015-höz képest 37,3 százalékkal nőtt Londonban,

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos lezárások kedveztek a patkányok elszaporodásának, a csendes utcák, lakatlan épületek is menedéket jelentenek számukra.

Azt is megfigyelték, hogy sokkal többször jelentenek patkányokat a nappali órákban, holott félénk, éjszakai lények.

Ennek részben az az oka, hogy ahogy nőnek a fészekpopulációk, a kevésbé domináns egyedek kiszorulnak onnan és új táplálkozási, szaporodási lehetőségeket keresnek.

A közelmúltban lezúdult nagy mennyiségű eső el is pusztíthatta, elmozdíthatta a rágcsálók fészkeit, amely miatt új helyeket kell keresniük.

A patkányok nagyon rátermettek, a sérült csővezetékeket kihasználva a lakásokba is bejuthatnak.